The Soft World - Beatrice Waanders Home Couture

Beatrice Waanders Home Couture

Welkom in The Soft World:

100% Home Couture; kussens, vloerkleden, muren van vilt…
100% Handgemaakt vilt
100% Ecologisch
100% Ambacht
100% Ongeverfde natuurkleuren
100% Wol van oude vergeten Europese schapensoorten, van konijnen, geiten en alpaca’s
100% Diervriendelijk
100% Slow Design
100% Made in Holland

100% MADE WITH LOVE

The Soft World

Het bedrijf The Soft World is in 2008 gestart door de Rotterdamse ontwerpster Beatrice Waanders. Haar label The Soft World werd voor het eerst gepresenteerd op de 100% Designbeurs 2008 in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Zij participeerde op de Dutch Designweek en sinds 2009 jaarlijks op de grootste interieurbeurs ter wereld Maison & Objet in Parijs, op de prestigieuze afdeling Scènes d’intérieur. The Soft World verkoopt inmiddels op meer dan 30 verkooppunten wereldwijd. Haar cursisten komen van over de hele wereld voor het volgen van master-classes in Rotterdam. Ook werd er viltwerk op maat geleverd aan diverse mode ontwerpers.

Beatrice Waanders

The Soft World is het label van de Nederlandse viltontwerpster Beatrice Waanders (1970). Beatrice studeerde in 1997 af aan de Willem de Kooning kunstacademie in Rotterdam, richting Interieurarchitectuur/Design en Materiaalontwerp. Zij werkte jarenlang als interieurarchitect, onder meer voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarvoor zij talloze Nederlandse residenties en ambassades inrichtte. In 2007 maakte Beatrice de overstap naar textielontwerp. Zij volgde hiervoor workshops bij onder meer het Textielmuseum in Tilburg.

Collecties

Home Collection Pure

Producten: Kussens, plaids en poeven.

Stoere basic collectie van de zuivere ongeverfde wol van verschillende exclusieve schapenrassen.

Home Collection Couture

Producten: Plaids (sofa-plaid’s en bed-covers), kussens, foot-stools, vloerkleden en gordijnstoffen.

Delicate sophisticated collectie van de van oudsher luxe materialen als angora, mohair,

Alpaca, kasjmier, kameel en zijde. En van de wol van bijzondere oud-Europese schapenrassen zoals Wensleydale Longwool en het Drents Heideschaap van onze eigen Nederlandse schaapskudden.

Art & Architecture

Vilt heeft uitstekende eigenschappen voor architectonische toepassingen. Het is de beste oplossing bij akoestische problemen. Het natuurlijke materiaal is van nature brandwerend en bezit een zelfreinigend vermogen. Vilt een natuurlijke atmosfeer waarbij gebruikers van een gebouw zich comfortabel zullen voelen. The Soft World maakt unieke stukken voor speciale projecten in opdracht van architecten. Denk aan het decoreren van de hal van openbare gebouwen met een groot vilten object in de lucht, vilten panelen als raambekleding, een wandstuk boven het trappenhuis, muren van vilt op een kantoor, een room-divider met handgemaakt vilt in een appartement. Het sophisticated viltdesign van The Soft World geeft een uitgesproken maar toch door de natuurlijke kleuren niet dominante toevoeging. Veel mensen reageren positief op het natuurlijke karakter van het vilt. Het vilt in de natuurlijke kleuren gaat perfect samen met de rijke materialen die tegenwoordig gebruikt worden. Het geeft een warme toevoeging aan strakke moderne interieurs. Het vilt kan (vaak naadloos) op elke gewenste maat worden gemaakt. The Soft World kan het beste montagesysteem voor u ontwerpen en leveren. Door de jarenlange ervaring van ontwerpster Beatrice Waanders als interieurarchitect, en haar ervaring als viltster kan zij een uniek viltontwerp voor uw opdracht ontwerpen. Het vilt kan op elke gewenste maat worden gemaakt.

Filosofie & Werkwijze

Alle producten van The Soft World zijn handgemaakt volgens de eeuwenoude techniek van het vilten, elk item is uniek. The Soft World gebruikt geen chemicaliën in de producten, niet tijdens het viltproces en niet als nabehandeling. Water, zeep en spierkracht bepalen het productieproces. De producten van The Soft World zijn dan ook 100% milieuvriendelijk. De wol is zelfs niet geverfd, het rijke kleurenpalet van de dieren zelf is een belangrijk uitgangspunt van het ontwerp. Daarvoor gebruikt The Soft World de wol van meer dan 30 soorten oude vergeten Europese schapenrassen. The Soft World is uniek wereldwijd in het vervilten volgens zelf ontwikkeld procedé van traditioneel luxe materialen als angora, alpaca, mohair en kasjmier. Ook het concept van het vilten met de ruwe ongeverfde wol van meer dan 30 schapensoorten in combinatie met het haar van andere dieren is wereldwijd uniek. De producten worden door het team van The Soft World gemaakt in een oud voormalig schoolgebouw in Rotterdam, waar Rotterdamse vrouwen oude ambachten als vilten, kaarden en spinnen laten herleven.

Het vilt procedé

Vilt is een niet geweven stof dat wordt gemaakt door losse wolplukken bij elkaar te leggen, nat te maken met heet water, en te bewegen tot er een vilten stof ontstaat. Vilt maken is een van ’s werelds oudste ambachten en de oudste manier van stof maken. Het begon in Centraal-Azië en Noord-Oost Azië (Mongolië) zodra mensen schapen begonnen te houden. Sinds eeuwen en nog steeds leven nomaden daar in tenten en kleding van zelfgemaakt vilt.

De wol

Beatrice Waanders gebruikt de bijzondere wol van oude vergeten Europese schapenrassen zoals het Engelse Wensleydale Longwool, Blue Faced Leicester en Devon/Cornwall longwool, Duitse Steinschaf en Moorschnucke, Hongaarse Racka en Zweedse Gotland Pels en natuurlijk van het Nederlandse Drents Heideschaap. Wereldwijd bestaan er meer dan 1000 schapenrassen. Deze rassen worden door hobbyisten op kleine schaal levend gehouden. De rassen en hun wol kent een enorme variëteit, van zachte glanzende manen tot kleine krulletjes en in alle schakeringen wit, grijs en bruin mogelijk. The Soft World gebruikt meer dan 30 wol soorten

Mohair, angora, kasjmier, alpaca, kameel, zijde…

The Soft World combineert deze schapenwol met wol van andere diersoorten zoals wol van het konijn (angora), geiten (mohair en kasjmier), alpaca, kamelenhaar en zijde. The Soft World is uniek in het op vernieuwende wijze combineren van deze van oudsher luxe materialen. Verder is zij uniek in het combineren van deze wolsoorten met schapenwol. Al deze wol komt niet van handelaren, maar van hobbyisten in Nederland.

Herkomst van de wol

Ontwerpster Beatrice Waanders reist heel Nederland door op zoek naar de mooiste wol. Ze koopt haar wol niet van handelaren, maar direct van de hobby boeren en schaapsherders. De schaapherders van de schapenkuddes in Nederland zorgen voor ecologisch landschapsbeheer en behoud van het heidelandschap. De hobby boeren houden deze eeuwenoude schapenrassen levend en verzorgen hun prachtige dieren met alle toewijding. De producten van The Soft World zijn dan ook 100% diervriendelijk. De lijn van het dier in de wei naar de plaid op de sofa is erg kort.

Contact

Graag een e-mail sturen voor adressen van verkooppunten.

Beatrice Waanders via 06 – 1680 5612, e-mail: info@thesoftworld.com.